Rolstoel

Er zijn veel modellen en merken rolstoelen, die verschillen in gewicht, rij-eigenschappen, zitcomfort, opvouwbaarheid, design en materiaalgebruik. Hoe intensief gebruikt u de rolstoel? Wordt deze incidenteel gebruikt, en wordt de berijder met name geduwd, dan volstaat vaak een eenvoudig vouwbare rolstoel (de incidenteel of transport vouwframe rolstoel). Wilt u de rolstoel ook in de auto meenemen, dan kunt u kiezen voor een lichtgewicht uitvoering van de vouwbare uitvoeringl. Wij adviseren u te letten op de hoogte van de duwhandvatten. ideaal is het als deze verstelbaar zijn in hoogte. Bij de aanschaf van een incidenteel rolstoel moet u ook letten op het zitkussen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende comfort klasse en variërend in prijs

Wanneer u de handbewogen rolstoel intensief gebruikt, en meestal zelf bedient, dan wordt zitten en positioneren veel belangrijker. HEt apparaat moet ook licht rollen en makkelijk draaien. Een vouw- of vastframe lichtgewicht rolstoel komt dan in beeld (de actief rolstoelen). Hierin zijn lichtgewicht vouwframe rolstoelen en zeer lichtgewicht vastframe rolstoelen te kiezen. Wij zijn opgeleid in het aanmeten van actief rolstoelen, maar wij adviseren u altijd ook uw medisch specialist of ergotherapeut te raadplegen.

Advies nodig omtrent een eenvoudige of geavanceerde rolstoel? Bel ons op 035-7118711

Wij zijn oa. dealer van Progeo rolstoelen
Deze Italiaanse onderneming is constant op zoek naar verbetering van het product. Niet alleen verbetering in kwaliteit maar ook in design, gebruik en materiaal. Doordat er veel contact is met eindgebruikers kan Progeo snel inspelen op veranderingen in de markt. In de collectie van Progeo vindt u vooruitstrevende en innovative modellen. Zoals een dynamische frame, een geheel nieuw ontwerp als het gaat om de vouwframe rolstoelen met behoud van stijfheid in het frame en gebruik van lichtgewicht carbon voor het frame.