Waarom kiezen voor een 3-wiel of juist een 4-wiel scootmobiel?

Bij het kiezen van een scootmobiel, komen allerlei vragen naar voren. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een 3- en een 4-wiel scootmobiel? (anders dan het aantal wielen) Een korte opsomming van de belangrijkste verschillen:

  1. Op een 3-wiel scootmobiel heeft u meer beenruimte, want u kunt de voeten links en rechts van het voorwiel plaatsen. Met name bij lange mensen is dit een voordeel.
  2. Een 3-wiel scootmobiel is wat koersvaster, omdat u slechts 1 wiel hoeft te ‘sturen’. Op een 4-wieler moet u vaker corrigeren, met name als u wat sneller rijdt. U kunt het beste uitproberen wat voor u het meest comfortabel is.
  3. Een 3-wiel scootmobiel heeft een kleinere draaicirkel, waardoor het rijden in krappe ruimten makkelijk is. Overigens zijn er ook 4-wielers met kleine draaicirkels. Let voor de draaicirkel ook op de lengte van de scootmobiel.
  4. Een 4-wiel scootmobiel heeft meer stabiliteit in de bochten en op oneffen terrein. Vooral bij schuin de stoep afrijden of bij een snelle bocht merkt u het verschil. Heeft u problemen met uw evenwicht of is uw reactie niet meer zo snel, kies dan voor een 4-wiel scootmobiel. Primo 4

LEO_3