Accu’s voor uw scootmobiel of elektrische rolstoel

Hieronder vindt u ons assortiment. We hebben de meest verkochte accu’s voor u overzichtelijk op een rijtje gezet. Bent u op zoek naar een accu met afwijkende afmetingen, bel of email ons dan voor een goed advies. Wij leveren alleen kwaliteits accu’s die veelal standaard door fabrikanten in de scootmobiel of rolstoel worden gemonteerd.

En nog extra voordelen:

  • Gratis verzenden in Nederland
  • 6 maanden garantie
  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Hele scherpe prijzen

scootmobiel accu

Er zijn een paar technische eisen, en een aantal gebruik-specifieke afwegingen voor u een scootmobiel accu aanschaft.
Hieronder vindt u een aantal eisen en overwegingen die u moet maken voor een een scootmobiel accu aanschaft.
Als er vragen of onduidelijkheden zijn neem dan contact op met onze adviseurs, zij helpen u ter plekke met het maken van de juiste keus.
telefoonnummer 035-7118711

1. Een belangrijke technische eis is, dat de buitenmaten van de accu’s passen in de accubak van de scootmobiel. Een scootmobiel heeft altijd 2 accu’s van 12 volt nodig. Het Ampere-uur (Ah) getal op de accu bepaalt de capaciteit/grootte. Een kleine, opvouwbare scootmobiel heeft vaak 12 Ampere-uur (Ah) accu’s (bijv. de Go-go Elite Traveller). Sommige opvouwbare scootmobielen hebben een grotere accubak, en kunnen dus ook grotere accu’s hebben (17Ah of 20Ah) (bijv. Go-go Elite Traveller PLUS, of Vivo). De middelgrote scootmobielen die 8 – 12 km/u gaan hebben meestal accu’s van 34Ah of 50Ah (bijv. Invacare Leo of Calypso). De grotere en snellere scootmobielen kunnen het beste met 60Ah of hoger worden uitgerust, waarbij de grootste maten (meer dan 85Ah) alleen in een paar scootmobielen geplaatst kunnen worden. (bijv. Solo 3 / 4, of Inca Sprint).

2. Hoe groter het Ah-getal van de accu, hoe verder u kunt rijden. (maar niet hoe sneller!) Het aantal te rijden kilometers is ook afhankelijk van de staat van uw scootmobiel.

3. Let erop dat wanneer u grotere accu’s wilt plaatsen dan u nu heeft, u ook een sterkere acculader nodig heeft. Kies voor een acculader met een laad-amperage dat ongeveer 10% van de accu capaciteit is. Dus, bij 60Ah accu’s een lader van 6 Amp. Bij 85 Ah accu’s een lader van 8 Amp.

4. Als u intensief gebruik maakt van uw scootmobiel kunt u beter voor een iets grotere accu kiezen (zolang die maar past). U kunt dan grotere afstanden rijden, en als de accu op termijn minder wordt (slijtage) heeft u voldoende over.

5. Bij intensief gebruik kunt u ook beter kiezen voor een GEL accu dan voor een AGM accu. De GEL accu’s kunnen vaker opgeladen (1,5 tot 2x zo vaak) worden dan AGM accu’s.

6. AGM accu’s zijn wel een stuk goedkoper, dus wanneer u niet (zeer) intensief rijdt, is een AGM accu een goede keuze.

7. Goed opladen is het allerbelangrijkste voor een langdurig plezier van uw scootmobiel en accu’s.

Wij zijn officieel dealer van:

    • MOVE batteries