De Click ‘n Go lite monteren onder uw eigenrolstoel

De Excel Click ‘n Go Lite is met een aantal instructies eenvoudig zelf onder uw rolstoel te monteren. Onze monteur vertelt in 6 stappen hoe u zelf de montage kunt uitvoeren. Deze montage is eenmalig.
Bij de Click ‘n Go Lite die u bij Mobility & you heeft aangeschaft of wilt gaan aanschaffen vindt u twee maten buisklemmen. De extra buisklemmen vindt u in het zakje bij de contactsleutel. Uw rolstoel moet een buismaat 25mm of 22mm hebben voor de montage van een Click ‘n Go Lite.
Het gereedschap voor de montage is meegeleverd.

Stap 1

Montageklemmen

U monteert de montageklemmen met de meegeleverde buisklem aan de rolstoel. Deze moeten zo ver als mogelijk naar voren geplaatst worden. Let op dat de 2 montageklemmen tegenover elkaar komen te zitten. Afhankelijk van de buismaat van de rolstoel gebruikt u buisklem maat 25mm of 22mm

Stap 2

Montagebuis

U schroeft de 4 inbus bouten los, plaatst de montagebuis en schroeft de plaat weer vast met het buis gedeelte naar voren.

Stap 3

Plaatsen montagebuis in montageklemmen

U maakt de montagebuis op lengte zodat deze in de montageklemmen valt en fixeert deze met de linkse bout met draaidop op de afbeelding. U duwt de twee gele hendels omlaag en duwt de rolstoel iets naar voren zodat de montagebuis in de montage klemmen valt.

Stap 4

Monteren bedieningshendel

U schroeft de 2 inbus bouten los en monteert de bedieningshendel aan de rechterzijde. Het krulsnoer van de aandrijfwielen sluit aan op de onderzijde van de bedieningshendel. Deze borgt u door de borgschroef aan te draaien.

Stap 5

Afstellen vrijloop band

De nylon band aan de aandrijfwielen gebruikt u om de Click ‘n Go van de grond te tillen zodat u de rolstoel met de hand voort kunt duwen. Dit is de ‘vrijloop’ stand.
De eerste lus doet u om het linkerhandvat, de Click ‘n Go raakt nu de grond. U stelt de tweede lus zo af dat zodra u deze om het handvat doet de Click ‘n Go geen contact meer heeft met de grond. Dit is de vrijloopstand.

Stap 6

Aansluiten accupakket

Het accupakket zit vast met klittenband en zorgt voor een neerwaartse druk en helpt bij de grip op de weg. Het aansluiten kan maar op 1 manier; de rode en zwarte stekker van de accu en de aandrijving moeten in elkaar gedrukt worden.

(Niet op de foto) In de doos zit ook een zwarte band (met lussen en klittenband) die over het accupakket gespannen kan worden. Gebruik deze voor extra grip op de weg.

Bekijk de Excel Click ‘n Go in de webshop

Wij hopen u hiermee geholpen te hebben. Heeft vragen of opmerkingen over deze uitleg horen wij het graag.